Plug pentru motocultor sau motosapa

Plug pentru motocultor sau motosapa – Ce tipuri de pluguri se pot atasa la un motocultor?

Dupa cum stim toamna se numara bobocii si de buna dreptate, se pun bazele unui pamant roditor si care sa ne ofere in sezonul cald cele mai bune roade.

Care sunt operatiunile de intretinere care fac insa diferenta intre o cultura buna si una mai putin buna?

Fara doar si poate trebuie sa stim ca tipul de sol dar si prelucrararea sa face diferenta in acest caz, dincolo de miturile expertilor si producatorilor din agricultura.

Desi traditia ar putea spune ca solurile nisipoase sau argiloase nu sunt productive, utilajele dezvoltate dupa un sistem tehnologic avansat vin si contrazic aceste lucruri, iar daca este imbinata cu precizie maiestria si respectate conditiile ca la carte, totul ar trebui sa iasa conform planului.

Care este insa operatiunea ce sta la baza inceperii anotimpului toamna si ce ar trebui sa avem in vedere referitor la ea?

Aratul este unul din cele mai importante procese agricole care se desfasoara la inceput de campanie, ce vizeaza patru operatiuni distincte ce au la baza taierea diferitelor buruieni, orientarea brazdei de pamant pe lateral, precum si rasturnarea sau maruntirea ei.

In functie de solul pe care il avem in proprietate, aceasta se poate efectua la mai multe tipuri de adancimi cu un accesoriu cu totul si cu totul special care se numeste plug.

Plugul este o masina de lucru care are grija de nivelarea terenului intr-un mod adecvat, operatiune care pregateste cum se cuvine terenul .

De asemenea un plug este ideal atat pentru soluri usoare sau semi-usoare cat si pentru cele mai problematice.

Un plug poate fi utilizat sub control mecanic sau animal, dupa cum am fost obisnuiti pe vremuri cand boii sau caii trageau astfel de accesorii utile in agricultura.

Acum, datorita progresului tehnologic avansat, un plug poate fi tractat cu usurinta de un motocultor, un utilaj ideal pentru suprafete mari de teren de peste 10 000 mp.

Un plug pentru motocultor poate fi atasat cu usurinta, utilajul prezentand o tija speciala pe care accesoriile pot avea o baza de sustinere adecvata si care pot lucra la foc automat in diverse operatiuni de intretinere si pregatire a solului pentru insamantare.

Multi utilizatori s-au plans in mediul online ca au parte de soluri argiloase sau nisipoase, a caror structura prezinta foarte multe pietre, lucru care le determina sa fie aproape inutilizabile.

Un plug pentru motocultor poate ara chiar si cele mai dificile tipuri de soluri in care sunt adancite pietre pana la o dimensiune considerabila.

La ce adancimi ar trebui asigurat un arat ca la carte si care este dimensiunea la care un plug pentru motocultor poate ajunge?

In functie de tipul solului, usor de prelucrat sau dificil, dar si de cultura care se intentioneaza a se pune la cale, exista mai multe nivele de arat, iar principalele conform studiilor de specialitate sunt urmatoarele: arat superficial – la o adancime de pana la 20 cm, arat normal – la o adancime de pana la 25 cm, arat adanc la o adancime de pana la 30 cm, arat de desfundat la o adancime de pana la 80 cm.

Aceste dimensiuni conteaza foarte mult pentru un arat de calitate care trebuie sa vina imediat dupa procesul de recoltare care are loc pana la terminarea sezonului cald.

Agricultorii iscusiti ne recomanda sa tinem de asemenea cont la anumite sfaturi ce tin de efectuarea corecta a procesului de arat cu ajutorul plugului pentru motocultor iar aici majoritatea tin de etica si specificitate.

In primul rand este important ca un plug pentru motocultor sa aibe in vedere o adancime exacta, care sa fie efectuata pe toata suprafata terenului arabil si sa nu existe abateri pentru a nu cauza probleme ulterioare.

In al doilea rand este important sa tinem cont si de inclinarea terenului, deoarece nu toate au o suprafata dreapta, ci mai exista si cazuri in care terenul este usor inclinat, iar in acest caz un plug pentru motocultor trebuie sa efectueze un arat pe directia unui nivel a terenului arabil.

Care sunt principalele forme de plug pentru motocultor care asigura un arat eficient si care sunt criteriile dupa care trebuie sa ne luam in selectie?

In functie de suprafata de teren de care dispunem dar si a unghiurilor de lucru exista diferite pluguri pentru motocultor care pot ajunge sa are de la 2 la 5 brazde, datorita lamelor care au o structura confectionata din otel de calitate cu dimensiuni de pana la 40 cm.

Doresti un arat special pentru gradini, vita de vie si diferite plantatii cu dimensiuni mici? Atunci un plug pentru motocultor de destinatie este exact ce ai nevoie, care pot fi de doua feluri atat universale cat si speciale.

Daca ne referim la aspecte ce tin de domeniul tractiunii si vitezei, atunci avem de-a face cu pluguri pentru motocultor animale sau mecanice, care se divizeaza de asemenea in alte trei subcategorii care sunt cele tractate, purtate sau semipurtate.

plug pentru motocultor 3

De asemenea un plug poate fi atasat chiar si la tractor pentru suprafete foarte mari de teren ,in care orice secunda conteaza, insa datorita performantelor inalte ale motocultorului, agricultorii pot sa stea linistiti.

O alta clasificare a unui plug pentru motocultor aduce in discutie si tipul in care rastoarna braza de pamant si aici pot fi identificate doua categorii si anume : cu un singur sens de rasturnare sau reversibile.

Acestea fiind categoriile principale de pluguri va invitam sa va orientati atentia in mediul online, acolo unde aveti posibilitatea sa intrati in posesia unor variante de o calitate ridicata la preturi pe masura asteptarilor.

Un plug pentru motocultor Premium de o calitate superioara se poate gasi la pretul de 180 lei, fiind compatibil cu peste 2 modele de motocultoare.

De asemenea, daca doriti un plug de o calitate mai buna, cu 3 trupite sau reversibil, in domeniul online se pot gasi oferte de pret avantajoase, insa la cifre ceva mai ridicate datorita intrebuintarii lor.

In functie de suprafata de teren avuta, dar si a timpului de lucru, orientarea spre un astfel de plug pentru motocultor este esentiala pentru a pregati terenul cum se cuvine.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply