Motocultor ProGARDEN HS1100 D 13 CP benzina

Motocultorul, promotorul culturilor infloritoare

Un celebru proverb din popor ne spune ca pamantul indiferent cat de bun ar fi daca nu este lucrat ramane salbatic si pe buna dreptate.

Culturile infloritoare au adus beneficii asupra omenirii doar cand pamantul a fost lucrat cum trebuie, iar toate procesele agricole au fost respectate dumnezeiste.

Cu siguranta dumneavoastra in calitate de pasionat al agriculturii sau un om priceput in domeniul acesteia aveti la cunostinta toate aceste lucruri, insa nedumerirea se raporteaza la gasirea unui motocultor suficient de abil astfel incat sa faca fata oricaror conditii de lucru, chiar si temperaturilor ridicate.

In acest moment, tehnologia ofera tot mai mari dileme in randul masinilor automatizate care se ocupa cu lucrul campului de la A la Z si cu siguranta stim asta.

Tot mai multe modele de motocultoare puternice, capabile sa lucreze la foc automat suprafete mari de teren au fost concepute in ultimii ani pentru a veni in ajutorul oamenilor de pretutindeni indiferent de cultura pe care intentioneaza sa o faca.

Dar unele se deosebesc cu desavarsire, iar convingerea de profesionalism si flexibilitate este asigurata fara doar si poate de schema tehnica, intretinere si costuri, micile detalii facand in fond diferenta la final.

Un motor cu o turatie mare va asigura ca putem opera pe orice suprafata de pamant la viteze decente, astfel incat sa facem economie de timp.

Niste freze care au o serie de cutite concepute din materiale de calitate ne vor asigura ca putem opera chiar si cele mai dificile soluri, cele argiloase sau nisipoase nelipsind din aceste descrieri.

Cum ramane cu intretinerea si consumul? Aici cu siguranta vom fi atenti la cantitatea de ulei si combustibil cu care trebuie alimentat motocultorul cu care operam terenurile noastre, iar intretinerea sa nu trebuie sa ne provoace mari batai de cap.

In zilele noastre, producatorii cauta sa ofere solutii cat mai simpliste de intretinerea diferitelor motocultoare, dotarea acestora cu sisteme de racire automata, functia de auto-ascutire si diferiti senzori care sa arate nivelul de combustibil ar trebui sa fie suficient, la care se mai adauga si manualul sau de utilizare pentru o functionare mai sporita.

Dupa cum stim, primavara este anotimpul in care se pun bazele culturilor infloritoare, iar pentru asta achizitionarea unei masini pe masura este absolut necesara.

Producatorii vin si ne recomanda o varianta inediata care nu are cum sa nu fie luata in considerare, datorita proprietatilor si specificatiilor avute.

Motocultor ProGARDEN HS1100 D – Specificatii, Pret, Pareri

Puterea si rezistenta sunt de departe argumente care caracterizeaza acest tip de motocultor, care este dotat cu un motor pe benzina, cu o putere de 13CP, ce dispune de o transmisie prin ambreiaj si pinioane ideal pentru suprafete de peste 10 000 mp.

Acest motocultor profesional face parte din clasa premium, o clasa in care se remarca cu desavarsire motoarele cu o putere de 13 sau 14CP, asigurand astfel un raport de timp adecvat pentru pregatirea solului pe suprafete mari.

Motocultor ProGARDEN HS1100 D

De asemenea, motorul prezinta o protectie de nivel ridicat datorita constructiei sale diferite, ce are la baza un filtru de aer care nu permite supraincalzirea sau nivelul de praf ridicat si diferiti senzori care sa avertizeze fie scaderea combustibilului din baia de ulei fie inclinarea prea mare a masinariei.

Nu trebuie sa ne mai facem griji in privinta manevrarii unui asemenea dispozitiv, deoarece totul este facut pentru usurinta, flexibilitate si confort.

Ghidonul poate fi usor reglabil, atat vertical cat si orizontal, prezentand un control usor al acceleratiei, ambreiajului, iar siguranta este la ea acasa, butonul de oprire actionand imediat ori de cate ori este semnalata o neconcordanta.

Cu ajutorul manerelor, socurile produse prin vibratii pot fi atenuate de persoana care opereaza pe acest motocultor.

Prezinta de asemenea si un set de roti din cauciuc cu anvelope, echipate perfect pentru domeniul agricol.

De ce spunem acest lucru? Rotile din cauciuc cu o structura solida, pot opera pe orice suprafata de teren, fie dura, fie umeda si mai mult ajuta la tractarea diferitelor accesorii chiar si de mari dimensiuni, cum ar fi remorca sau plugul.

Frezele sunt segmentabile, lucru care faciliteaza chiar si operarea pe suprafete mici de terenuri, iar functia lor de auto-ascutire ne va asigura ca uzura nu este luata in calcul atunci cand vine vorba de folosirea sa excesiva.

Dimensiunile de lucru pot fi reglate foarte usor, iar in acest caz acest motocultor exceleaza cu desavarsire, adancimea de lucru atingand valori de pana la 300 mm, in timp ce latimea de lucru atinsa poate ajunge chiar si la 1200 mm.

Acest lucru permite pregatirea solului pentru insamantare chiar si in cazul celor mai pretentioase culturi fara sa existe dificultati.

Desi acest motocultor are o greutate ceva mai mare de 115kg, compenseaza prin flexibilitate si aderenta mare.

Capacitatea rezervorului este de 3.6 litri, perfect pentru a opera pe suprafete intinse de teren fara sa se necesite o alimentare frecventa, asa cum este cazul altor tipuri de motocultoare, in care capacitatea rezervorului nu depaseste 3.2l.

Mai mult decat atat, volumul de ulei din baia de ulei are un consum de sub 1L/h, perfect chiar si pentru a economisi bani.

La achizitionarea acestui pachet, producatorul vine si cu cateva surprize pentru cumparatori, oferindu-le acestora un set de freze usor reglabile ce contin 32 lame cu discuri dispuse lateral, totul la doar 3022,60 lei, pachet redus cu 23% fata de valoarea sa initiala.

Consultand mediul online, ne putem familiariza si cu parerile oamenilor de pretutindeni pasionati de domeniul agriculturii, iar majoritatea au afirmat ca pentru culturile lor, acest motocultor este ideal si ca intretinerea sa nu provoaca absolut nici un disconfort.

Ba mai mult, unii dintre ei spun ca au acest model de peste ani si sunt multumiti de toate procesele agricole la care a contribuit, inclusiv atunci cand vine vorba de atasarea accesoriilor.

Ba mai mult, nici nu au existat probleme frecvente care apar in timpul lucrului la alte masinarii, cum ar fi supraincalzirea si oprirea brusca, tot ceea ce a necesitat a fost schimbul de ulei si combustibil.

Cu siguranta poate fi o solutie durabila si pentru tine acest motocultor senzational, iar daca doresti sa vezi roadele culturii tale, dati sansa sa ii testezi randamentul si utilitatea.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply