Ce face un motocultor?

Motocultorul, detaliul care face diferenta asupra unei culturi reusite

Daca in trecut materialul uman facea diferenta asupra culturilor infloritoare, actionand manual pe o distanta foarte mare de teren, in acest moment, in secolul in care traim, totul s-a mutat pe calea tehnologiei, care are in obiectiv sa scoata cele mai competente utilaje si masinarii, care sa aduca mari satisfactii mai ales in domeniul agricol, acolo unde orice detaliu conteaza.

Efortul fizic uman a fost rasplatit decenii intregi, atunci cand utilajele nu dadeau mare satisfactie, avand functii reduse si fiind limitate din punct de vedere al functionalitatii, insa sanatatea oamenilor era afectata, mai ales in perioadele in care temperaturile erau foarte ridicate.

Insa in acest moment, producatorii de pretutindeni vin si ne ofera solutii care nu sunt de refuzat, motocultorul, fiind acel tip de masinarie capabil sa raspunda tuturor provocarilor care ii ies in cale.

De ce am alege un motocultor pentru suprafete medii, mici sau extinse? Acest dispozitiv are o constructie tehnica ce se bazeza pe rapiditate, fiabilitate, confort si ergonomie.

ce este un motocultor

Ce este un motocultor?

Mai exact, este o masinarie ce are la baza o transmisie cu un ansamblu in forma de melc, un lant si o cutie de viteza.

In popor, aceste dispozitive mai pot fi gasite si sub forma de motocultivator si pe buna masura, procesele agricole complexe fiindu-i destinate ori de cate ori este solicitat.

Utilitatea unui astfel de motocultor se raporteaza in maruntirea diferitelor tipuri de soluri, mai ales a celor cu o structura dura, lucru pe care un alt utilaj nu il poate face pe timp indelungat, constructia sa si materialele nepermitand acest lucru.

Mai mult decat atat, accesoriile ce pot fi atasate cu ajutorul tijei pot ajuta la pregatirea solului pentru insamantare, bilonare sau presare, lucru care la alte masini din domeniul agricol nu este posibil.

Spre exemplu la o motosapa se pot atasa doar 2-3 accesorii care pot ajuta la astfel de procedee agricole complexe, iar suprafata prelucrata este una semnificativ mai mica.

ce este un motocultor 2

Care sunt alte argumente care confirma intrebuintarea unui motocultor in industria agricola?

Puterea motorului de obicei face diferenta mai ales in ceea ce priveste economisirea timpului, iar in acest moment se poate lucra chiar si la foc automat, totul fiind terminat in doar cateva zile, producatorii oferind motoare chiar si de 12-14CP, aratand ca totul se poate, chiar daca majoritatea sunt curpinse intre 5 si 7CP.

Mai mult decat atat, motocultoarele sunt acea dovada ca un om nu mai trebuie sa duca greul in ceea ce priveste procesele agricole, iar ghidonul reglabil, controlul usor al sau datorita greutatii reduse si diferiti senzori pot ajuta la o functionare adecvata a sa.

mini motocultor honda

Ce alte puncte tari mai prezinta un motocultor astfel incat sa ne determine sa luam calea sa?

Un aspect care probabil creeaza disconfort atunci cand vine vorba de astfel de masini pentru terenuri il reprezinta producerea de vibratii atunci cand acesta este in functiune.

Motocultorul prezinta un sistem antivibratii care sa nu ne provoace diferite stari sau dureri de cap, cum multi agricultori s-au plans atunci cand se aflau pe camp.

Mai mult decat atat, producatorii de motocultoare dau posibilitatea tuturor oamenilor pasionati de lucrat pamantul sa faca economie de bani in ceea ce priveste intretinerea si combustibilul, constructia sa tehnica ajutand la un consum redus, iar calitatea combustibilului fereste mecanismul de uzura, functia eco venind si confirmand ca un motocultor poate fi exact prietenul naturii.

Insa la ce capitole trebuie sa fim atenti in constructia motocultoarelor?

Dimensiunile operabile asupra solului fac de departe diferenta atunci cand vine vorba de achizitionarea motocultoarelor, iar in acest caz cu siguranta v-ar interesa pana la ce dimensiuni operabile se poate actiona atat din punct de vedere al latimii cat si al adancimii.

Un motocultor profesional poate ajunge la latimi de pana la 140 cm, iar cele hobby sau semiprofesioniste, datorita unei constructii ceva mai modeste, nu depasesc valoarea de 80-100 cm.

Insa, daca exista suprafete intinse cu siguranta adancimea de lucru asupra pamantului v-ar interesa, iar aici proprietatile motocultoarelor vin si ne dau indicatii precise asupra modelului care trebuie ales.

Pentru suprafete de peste 10 000 mp, frezele pot opera la o adancime de lucru de pana la 25 cm, in timp ce pe dimensiuni mici sau medii acestea nu depasesc dimensiunea de 20-22 cm.

Mai mult decat atat, cu siguranta va intereseaza cat de usor poate fi deplasat un astfel de utilaj.

Majoritatea motocultoarelor de la branduri celebre, au in dotare roti cu o dimensiune considerabile de 400 X 8, care au in dotare cauciucuri rezistente, identice cu cele din industria automobilistica, capabile de o deplasare optima chiar si pe cele mai dure suprafete sau in cazuri extreme umede.

Insa probabil v-am facut curiosi si vreti sa aflati care sunt acei producatori de motocultoare care imbina raportul calitate-pret in cel mai bun mod posibil, ajutand prin constructia lor si functiile avute in dotare sa obtinem la preturi reduse o cultura de zile mari?

Ei bine, in acest caz se remarca cu desavarsire producatori ca Honda, Sep, Ruris, Bronto sau O-mac, care au o tehnologie aparte mai ales in ceea ce priveste constructia motorului.

Asadar, putem observa ca un motocultor este ideal pentru toate tipurile de terenuri, fie de suprafete mici sau medii, fie pentru suprafete intinse.

Atat el, cat si accesoriile sale se pot intebuinta adecvat pentru a asigura cele mai bune procedee agricole existente la momentul de fata in domeniu.

Mai mult decat atat, un motocultor este si garantia faptului ca totul se poate produce intr-un timp scurt, lucru ce ne-ar priva de cheltuieli inutile si comparativ cu motocoasa sau motosapa, acesta poate lucra mult timp la foc automat, datorita functiilor speciale pe care le are, mai ales in randul frezelor, care dispun de optiunea auto-ascutire.

Un concept inteligent, pentru oameni intreprinzatori, asta se doreste a fi de departe orice motocultor pentru gradina sau culturile pe care intentionam sa le facem, iar in aceasta perioada exista oferte imbatabile, pe care producatorii ne recomanda sa le avem in vedere pentru un castig pe termen lung si o recolta cum toti ar dori sa aibe.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply