Cauti un motocultor bun?
Vezi aici Top 5
Cele mai bune motocultoare 2018
f720

Top 5 Cele Mai Performante Motocultoare  2018

Putere motor (CP)
Capacitate cilindrica (cm³)
Numar viteze
Latime de lucru maxima (cm)
Adancime de lucru (cm)

🏆Castigator…

 • Produs
 • Specificatii
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Fiind unul din cele mai performante motocultoare din gama sa, motocultorul Loncin LC1200 este exact utilajul de care ai nevoie in munca ta! Daca esti in cautarea unui motocultor care poate inlocui o ...

2
Putere motor (CP)

8

Capacitate cilindrica (cm³)

252

Numar viteze

2 + Marsarier

Capacitate rezervor (l)

3.6 l

Capacitate rezervor ulei (l)

0.6 l

Viteza maxima (rpm)

3600

Latime de lucru maxima (cm)

110 cm

Latime de lucru minima (cm)

60

Adancime de lucru (cm)

30 cm

 

 

Avantaje:
 • Pret Mic
 • Ulei transmisie + ulei de motor – CADOU
 • Frezele sunt incluse in pret
 • Motor puternic
 • Consum mic
 • Freze reglabile
 • Latime de lucru mare
 • Perfect pentru suprafete mai mari de 10.000 mp

Vezi cum lucreaza:

Alte informatii utile

Motocultor sau motosapa?

 • Rezistenta sau performanta pe termen scurt?
 • Ghidul unui agricultor cum toti ar trebui sa fie

Se spune ca de multe ori omul sfinteste locul, iar acest lucru nu face exceptie nici in domeniul agriculturii, acolo unde o minte sanatoasa si un motocultor, motosapa sau alt utilaj profesionist face diferenta asupra unei recolte bogate.Dar pentru asta sunt anumite caracteristici care trebuie luate in considerare atunci cand incep toate procesele agricole care pregatesc solul.

In primul rand, trebuie sa punem in discutie suprafata pe care vrei sa o cultivi, iar in functie de asta trebuie ales utilajul profesionist care face diferenta asupra pregatirii solului pentru insamantare.

Mai mult decat atat, conteaza foarte mult daca sunteti doar un pasionat in ale agriculturii sau depuneti foarte multa pasiune si devotament acestei ramuri, care evident va aduce serioase castiguri si satisfactii.

In acest caz se deosebesc doua tipuri de utilaje si acelea sunt pentru timpul liber(hobby) si profesioniste.

Care este diferenta intre cele doua tipuri? In primul rand, totul se raporteaza la calitatea prelucrarii solului si la manifestarea utilajului atunci cand da de cele mai dificile suprafete de pamant.

Mai mult decat atat turatia motorului poate face diferenta asupra timpului alocat muncirii pamantului, iar in acest caz cele profesioniste au un atuu care trebuie luat in considerare la achizitie.

Insa, acum trebuie pusa in discutie si suprafata prelucrata pentru a obtine roade semnificative, fapt care ne determina sa alegem utilajul adecvat.

Daca avem o plantatie de pomi fructiferi, vita de vie sau o sera, care se intinde pe o distanta de pana la 1ha, atunci o motosapa poate fi suficienta pentru a pregati cum se cuvine terenul.

Ce este o motosapa?

Motosapa este acel utilaj care permite prelucrarea solului care nu presupune o mare complexitate in operare.

motocultoare profesionale - ce este o motosapa
Cele mai cunoscute tipuri de soluri prelucrate cu motosapa sunt cele usoare sau semiusoare, motorul sau in 4 timpi, fiind suficient pentru a permite frezelor sa pregateasca terenul si sa il intretina.

Care sunt principalele avantaje ale unei motosape? Motosapa poate fi reglata si programata usor, avand o greutate acceptabila, inaltimea si latimea in lucru facand de departe diferenta asupra prelucrarii solului.
Mai mult, la o motosapa poate fi atasata si o prasitoare sau o rarita, accesorii care permit intretinerea solului.
Dar ajungem in acel moment in care suprafata terenului prelucrat incepe sa fie o provocare tot mai mare, iar pentru acest lucru se necesita un motocultor.

Ce este un motocultor?

Cu ce poate face diferenta un motocultor asupra agriculturii si prelucrarii terenului dumneavoastra?
Motocultorul este acel dispozitiv automatizat ce are la baza o freza motorizata care permite atat prelucrarea solului cat si pregatirea acestuia pentru procese agricole ceva mai complexe cum ar fi insamantarea.

motocultoare profesionale

Un motocultor se deosebeste fata de motosapa prin eficienta, rapiditate si operarea solului la adancimi mai mari.
Mai mult decat atat, acest utilaj poate opera si pe cele mai dificile tipuri de sol, cu o structura dura sau in cazuri extreme cand acesta este umed.
Chiar daca are o greutate ceva mai mare decat o motosapa, avantajele folosirii sale ne ofera posibilitatea sa lucram destul de rapid chiar si suprafete intinse de pana la 5000-10000 mp.

Cum este posibil?

Motocultoarele profesioniste sunt dotate cu sisteme care permit atat fixarea conditiilor de lucru(inaltime, latime), dar prezinta si rezistenta atunci cand vine vorba de lucrarea la foc automat timp de mai multe zile.
V-ati gandit vreodata ca un motocultor profesionist nu poate rula in gol si nu prezinta uzare ale celor mai importante piese intr-o perioada scurta?
La un utilaj oarecare acest lucru din pacate se intampla si indiferent de investitia facuta de dumneavoastra, apelarea la producator poate deveni inevitabila.

 

Mai exista oare si alte diferente intre motocultor si motosapa, care sa faca diferenta in privinta achizitionarii unui astfel de utilaj?
Motocultorul pe langa intrebuintarea pe suprafete vizibil mai intinse, dispune si de o cutie de viteze in mai multe trepte, fata de o motocoasa, care are o treapta de viteza in fata si una in spate, care permite operarea doar pe suprafete mici de teren.
In plus, la un motocultor se pot atasa mai multe accesorii, indiferent de cultura care intentionati sa o faceti, cateva din cele mai importante fiind bara de cosire, plugul, tocatorul, semanatoarea, remorca, diferite tipuri de lame s.a

 

Asadar, versatilitatea este un aspect care caracterizeaza astfel de utilaje, iar pe langa aceste aspecte care trebuie luate in seama, altele la fel de importante se refera la intretinere si protejarea lor.
Manualul de utilizare si iscusinta, in cazul in care sunteti un fin agricultor ar trebui sa faca diferenta pentru a mentine un utilaj la capacitate maxima timp indelungat.
Calitatea combustibilului, a uleiului si transmisia mecanica sunt aspecte care nu diminueaza cu nimic rapiditatea in folosire a motocultorului, iar alte aspecte vin si incununeaza o intretinere adecvata.
Spre exemplu, cand este folosit frecvent, ambreiajul trebuie reglat adecvat astfel incat sa ofere cel mai bun randament. Mai mult, filtrul de aer daca este verificat periodic si schimbat nu ar trebui sa puna probleme in folosirea sa.

 

Dar cum ramane si cu celelalte piese sau ansambluri?

Pentru acest lucru manualul sau de utilizare cu siguranta ne va convinge pas cu pas asupra operatiunilor care sunt de facut, nici o indicatie nefiind dificil de aplicat asupra unui motocultor.
Asadar un motocultor este de departe alegerea unui agricultor iscusit si care doreste o recolta pe cinste, drept pentru care lucrarea pamantului nu trebuie sa prezinte o corvoada, acest utilaj venind si completand perfect ideile in lucru si procedeele agricole.
In aceasta perioda exista oferte imbatabile la anumite tipuri de motocultoare care au cu siguranta caracteristici deosebite si sunt destinate persoanelor care au suprafete de pamant de dimensiuni mari.
Insa inainte de achizitionare este ideal ca atentia la detalii sa fie sporita, iar aspecte precum panoul de control, usurinta in manevrare, marimea frezelor si directia de rotire a lor si totodata functia de oprire ar trebui sa fie elemente care fac diferenta in selectia unui motocultor.

Achizitionarea unui motocultor este provocarea tuturor agricultorilor sau a pasionatilor in treburile gospodaresti.
Anumite caracteristici insa fac de departe diferenta in achizitie, tipurile lor, constructia, dar si pretul fiind de departe criterii dupa care ar trebui sa ne ghidam.
Insa pentru culturi profitabile, cu siguranta un agricultor iscusit va stii ca sunt anumite functii si caracteristici care fac diferenta atunci cand vine vorba de uzura, rezistenta, intretinere si protectie, lucru care de altfel delimiteaza si motocultoarele profesioniste de cele semi-profesioniste sau de cele cu intrebuintare doar pe suprafete restranse si pentru simplii pasionati.

 

Dar daca privim agricultura ca pe o afacere?

Investitia intr-un utilaj de succes, care datorita tehnologiei sale si a accesoriilor poate oferi garantia lucrului bine facut pe o durata lunga de timp ar putea fi cheia tuturor rezolvarilor, iar noi speram ca ti-am venit cu idei pe cat de inovative pe atat de calitative care sa te ajute sa iei o decizie inteleapta.
Mai mult decat atat, consultand mediul online iti poti demonstra chiar tie, prin recenziile umane ca una din cele 5 variante de mai sus poate reprezenta cheia succesului in gradina sau cultura ta!
Oameni care deja au incercat aceste modele se considera multumiti de aportul oferit de utilaje si considera ca pe termen lung pot reprezenta un prieten de nadejde pentru a oferi culturi infloritoare!
Oare nu s-ar putea intampla acelasi lucru si in cazul dumneavoastra? Dati-va sansa sa fiti surprinsi de un asemenea utilaj agricol capabil sa lucreze chiar si in cele mai dure conditii.

 

Agricultura este o ramura foarte complexa ce necesita o atentie la detalii deosebita, un material uman bine pregatit, iscusit si cu experienta, capabil sa lucreze solul astfel incat sa aduca avantaje atat pe termen scurt cat si pe termen lung, iar un utilaj de succes va fi doar deschizatorul de drumuri pentru o munca bine facuta.
Uneori sa alegi este foarte dificil, dar daca gasesti un ajutor de succes, acest lucru ar putea fi o portita de deschidere a gandurilor si dorintelor tale care in timp se vor dovedi a fi niste lucruri care la final conteaza.
De ce sa nu transformi pamantul tau intr-un paradis al pomilor fructiferi, vitei de vie sau altor culturi care la final sa aduca recunostinta si admiratie?
De ce sa nu permiti acestuia sa fie lucrat in conditiile cele mai bune, cu utilaje de inalta precizie?
Producatorii ofera solutii si variante de ultima generatie la preturi admirabile, iar mai sus aveti doar o mica dovada ca acest lucru se poate produce si in Romania in cele mai bune conditii.
Asigurandu-va un prieten de nadejde automat este garantat si succesul, iar munca, devotamentul si precizia sunt alte elemente care vin la pachet cu dorintele dumneavoastra.
Speram ca v-am fost de ajutor pentru a lua o decizie inteleapta, iar modelele de mai sus vor fi doar promotorul unei culturi agricole de succes!